Koh Chang

Paradisön

Koh Chang är ett paradis för den som vill ha en lugn och skön semester. Den lugna och avkopplande atmosfären är tillsammans med den bergiga och gröna naturen Koh Changs största tillgång. Vägen som slingrar sig nästan runt hela ön ger dig möjlighet att upptäcka härliga vikar och stränder. Ön är till största delen täckt av tropisk regnskog. Hela Koh Chang med kringliggande ca 40 öar är en marin nationalpark. De flesta turister till Koh Chang kommer från Thailand. Titta gärna på stora kartan över Koh Chang.

Koh Changs orörda natur

Koh Chang är ön erbjuder härliga stränder, korallrev och ett frodigt undervattensliv. Det kryllar av härligt grönskande växtlighet, läckra vattenfall och bäckar. Det är en njutning att ta ett dopp i de naturliga bassängerna efter några timmmars vandring. På ön finns fruktodlingar och gummiplantager som är viktiga näringskällor för de bofasta. Koh Chang har ett rikt djurliv. Här finns olika arter av apor, några olika arter av vattensköldpaddor samt den lilla Koh Changgrodan som bara finns på ön.

 
121
421
93
1221
233
71
141
161
171
201

Koh Changs bästa stränder

De flesta och vackraste stränderna är belägna på den västra sidan av Koh Chang. Längst upp i nordväst ligger Chang Noi Beach, den kanske vackraste och mest ostörda stranden av alla. En populär strand är White Sand Beach som också är öns mest välbesökta ort. Här finns alla möjligheter att shoppa eller besöka restauranger, barer och diskotek. I sydväst hittar du Bang Bao med den 100 meter långa bryggan som är utgångspunkt för fiskebåtar, dykbåtar och utflyktsbåtar. På bryggan finns ett otal restauranger och butiker. På öns sydöstra del hittar du Salak Peth, ett genuint fiskesamhälle dit turismen ännu knappast har nått. Längst österut ligger Long Beach dit du når med båt eller äventyrlig bilresa.

Koh Chang arkipelagen

Ta chansen och utforska de tropiska öarna söder om Koh Chang; Koh Wai, Koh Maak och Koh Kood.