Våra Tips

Bada

Badstränderna på Koh Chang är kända för sin skönhet. De flesta av dem är utspridda längs västkusten, med två berg i vardera änden. Stränderna är underbara platser för att bara vara. Se upp för naturens krafter när tidvattnet rör sig upp och ner.

Vattensport

Att paddla kajak har blivit allt mer populärt. Det finns företag som ordnar väldigt trevliga utflykter. Öarna som ligger lite längre bort från Koh Chang kan man åka till med både snabba och långsamma båter. Eller varför inte segla i skärgården. Båtarna ligger i Bang Bao, Kai Bae eller Salakpheth.

Rida på elefant

Några kilometer från vår by finns en elefant camp. Där kan du göra långa eller korta ridturer, bada med elefanterna i Klong Son River och avsluta med att mata elefanterna med bananer. Längre söderut på ön finns det ytteligare några elefant camps.

Massage och spa

Det finns mänder av butiker som erbjuder massage. De som kan uppvisa någon form av massageutbildning är ofta lite bättre.

Restauranger

På Chang Noi Beach finns tre restauranger där du kan få allt från frukost till middag. I Klong Son 2 km bort finns genuina thai restauranger där du får både billig och vällagad mat. Vår favorit heter BluesBlues och serverar mat från morgon till kväll. I White Sand Beach och i byarna längre söderut finns mängder av trevliga restauranger. Det är enkelt att hitta en restaurang som passar din smak.

Kids corner

I Klong Prao finns en uppskattad dagis/skola dit man kan anmäla sina barn till förmiddags- eller eftermiddagsklasser fem dagar i veckan. Verksamheten bedrivs på engelska. Mer information på kohchangkidscorner.com.

 
Snorkling och dykning

Bästa säsongen för dykning är oktober- april. De bästa platserna finns mellan Koh Chang och Koh Kood. På alla orter finns företag som ordnar dykkurser och dykresor. Utgångspunkten för dykresorna är Bang Bao.

Fiske

Vid Salak Peth finns en genuin fiskeby som du inte bör missa. Därifrån kan du följa med på morgonfisket eller hyra en båt och göra en alldeles egen fisketur.

Golf

En 9-håls Pitch & Putt golfbana ligger i Siam Royal Viev. En rolig och utmanande bana för både nya och erfarna golfare.

Trekking

Koh Chang är ett naturreservat med upp till 744 meter höga berg. Du kan göra halv- eller heldagsturer genom en spännande natur med fantastiska utsikter. Att bada i vattenfallen blir en svalkande avslutning. Mellan december och maj är det väldigt lite vatten i vattenfallen.

Nattlivet

Det mesta nattlivet på Koh Chang finns på White Sand Beach, 15 minuter med bil från Chang Noi Beach. Du har ett stort urval av allt från enkla barer, diskotek och till lyxiga krogar.

Shopping

Du kan shoppa i små butiker längs nästan den hela västra sidan av Koh Chang. Vid vägarna stöter du också på marknader med främst kläder och frukt. White Sand Beach och Khlong Prao är de två största shoppingorterna.